Kaart tonen: Aan Uit

Obelisk

Henk (Hendrik P.C.) van Bennekum (1946 - ) Meer informatie

Staal Archipelweg, rotonde Archipelweg/Coopmanstraat/Egelantierstraat 2007

Op de rotonde die de Archipelweg, Coopmanstraat en de Egelantierstraat in Leeuwarden met elkaar verbindt, staat een door het wijkpanel Tjerk Hiddes/Cambuursterhoek uitgekozen obelisk.
Het wijkpanel wil de rotonde door middel van het kunstwerk duidelijker en daardoor veiliger maken voor het verkeer. Naast veiligheid wil het wijkpanel meer kunst in de wijk brengen. Ze zien de rotonde als een plaats bij uitstek om een kunstwerk onder de aandacht te brengen.
De obelisk dient vanwege zijn vorm letterlijk als markeerpunt van de wijk. Het beeld bestaat uit twee driehoeken van verschillende grootte en hoogte. Het object verandert steeds optisch van vorm voor degenen die het kunstwerk passeren.

Het project DOEN heeft de plaatsing van het kunstwerk, financieel ondersteund. DOEN investeert, samen met wijkbewoners, in de verbetering van een aantal aandachtswijken in het oosten van Leeuwarden. De St. Joseph Galerie, gevestigd in de wijk Cambuursterhoek, heeft het beeld voor een gereduceerd tarief aangeboden, omdat de galerie in een DOEN wijk ligt.
 

afdrukken